Od dominika.holubova |
lyzak67

 Kombinovaný kurz druhého stupně se konal od 5. do 9. 2. 2024. Sešel se zde výběr žáků, kteří si chtěli dát pořádně do těla. Šestý ročník totiž měl v plánu brázdit tratě pod Štěpánkou a aerobně trápit svá těla. Sedmý ročník má podobu kurzu již trošku jinou, a to 70 % sjezdové lyžování a 30 % klasické lyžování. 

Předpověď nám nehrála moc do karet, ale to nám odhodlání alespoň trošku se sklouznout nevzalo. S vyzkoušením svého skluzu musel šestý ročník bohužel čekat až do úterka, protože bílý závoj v přírodě téměř roztál, a tak se skupina věnovala poznávání přilehlého okolí Příchovic, a dokonce nás sedm statečných sjezdařů přišlo podpořit na rozměklou sjezdovku. Sjezdaři se první den věnovali tomu, aby uměli správně manipulovat s lyžemi, uměli vstát, správně nastupovat na vlek, a především zabrzdit tam, kde jsme chtěli. Ještě první den všichni sjezdaři sjeli velkou sjezdovku, za což děkujeme také příteli od paní učitelky Ježkové, který nám obrovsky pomohl.

 Druhý den jsme se vydali společně se šestým ročníkem konečně sklouznout a protáhnout atrofované svaly. Mnoho žáků dostalo zabrat již výstupem pod Štěpánku. Naštěstí jsme vše rozdýchali a poté jsme začali kroužit po běžeckých tratích. 

Ve středu se ráno opět rozpršelo, ale vidina ochlazení nám dodávala sílu. Ráno jsme tedy čas věnovali hraní her. Po celý týden nás totiž provázela spleť úkolů, se kterými se týmy musely spoluprací prodrat k jejich vyřešení. Kolikrát to nebyla žádná legrace, ale jednotlivé úkoly všechny bavily, až zavládla zdravá soutěživost. Kvarteto učitelů se již na venkovní situaci nemohlo dívat, vzalo osud kurzu do svých boků, předvedlo tanec na přivolání sněhu a skutečně! Do půl hodiny začalo sněžit a toto počasí vydrželo v podstatě až do čtvrtečního odpoledne.

 Pátek bohužel opět propršel, takže jsme se věnovali úklidu chaty, balení běžek a i tato zdánlivě snadná činnost mnoho žáků prověřila. Na závěr jsme si zahráli týmové aktivity a pevně věříme, že všichni Příchovice opouštěli s příjemnými zážitky. 

Tým instruktorů – ZŠ Lada