Od dominika.holubova |
průmka

Dne 20. 2. 2024 se naše třída 8. A zúčastnila exkurze na Střední průmyslové škole v České Lípě. Program byl velmi pestrý a byl zaměřen na programování, umělou inteligenci a praktickou část, která se týkala strojírenství, výroby na soustruzích a CNC strojích

Dětem se program velmi líbil a dál jim přenechám pár slov:

„Prostředí školy na mě působilo příjemným dojmem. Škola byla vybavena všemi potřebnými přístroji. Pedagogové byli velice příjemní a hezky vysvětlovali probíraná témata. Naučili nás pracovat se stroji a vše potřebné. Celý program byl pro mě skvělou zkušeností, i přesto, že na tuto školu se nechystám."

Andrea Nepomucká

„Návštěva na Střední průmyslové škole mi dala představu, jak taková škola může vypadat. Líbil se mi přístup učitelů a rozmanitost dílen, ale nelíbily se mi kmenové třídy. Myslím si, že jedna z přihlášek půjde na tuto školu.”

Filip Socha

"Na škole mě zaujal obor strojírenství a moc se mi líbila místnost s CNC stroji a technika, která zde byla. Uvítal bych zde více dívek, neb na škole byli snad jen chlapci. Chtěl bych zde studovat, ale nevím, jestli na to mám a jestli mě vůbec na tuto školu vezmou, ale přál bych si to.”

Jakub Grešl

"Na škole mě zaujal jak milý přístup učitelů, tak vybavenost školy. Obory pro mě byly velmi zajímavé, ale chodby velmi holé. Díky této exkurzi jsem si uvědomila, že by mě technika celkem bavila, ale díky fyzice a matematice se na tuto školu hlásit nebudu.”

Sarah Pospíšilová

Mgr. Pavlína Švarcrová a žáci 8. A