Od dominika.holubova |
irop

Dne 13. 3. 2024 bylo ve škole opět rušno. Neuplynul ani měsíc a přišlo další setkání spolupráce MŠ IROP mezi naší školou a bratrskou MŠ Bratří Čapků. Březen je symbolem jara, a proto i náplň našeho programu byla jarní – nechybělo ani sluníčko, které nám hezky svítilo do oken.

V učebně informatiky se děti pokusily zdolat únikovou hru zaměřenou na jaro a blížící se Velikonoce. Skládaly se puzzle včeliček, vajíček i králíčků. Následně jsme společně vybarvovali pixelové obrázky. Pixelový strom dal zabrat všem, proto jsme si odfrkli a přešli na větší robotickou zábavu. Na konci programu si děti vypůjčily BeeBoty a Ozoboty – to bylo smíchu přes celou učebnu. V učebně jazyků se rozezněl náš velký kamarád Steve s Maggie a nechyběla novinka v podobě interaktivní AJ hry s krtinci. Děti číhaly na krtky, kteří se vždy nečekaně ukázali ze svého krtince a prásk! Interaktivní tabule byla na roztrhání.

Jde vidět, že informatiku i angličtinu lze přiblížit a uchopit i velice hravou formou. Již máme plány na další setkání, které proběhne v dubnu, ale o těch vám ještě nebudeme říkat, ať je to překvapení.

Moc děkujeme všem zúčastněným a opět 9. ročníku za pomoc. Bez vás by to nebylo ono.

Mgr. Gabriela Svobodová