Od dominika.holubova |
basket

Ve čtvrtek 18. dubna byla ZŠ Zákupy pořadatelem okresního kola v basketbalu kategorie děvčat a chlapců       8. – 9. tříd.

Hned ráno odjeli odehrát své zápasy chlapci, turnaj dívek pokračoval následně až od půl 12. Zatímco chlapeckých družstev bylo 7, dívčích se přihlásilo jen 4. Naším cílem bylo odvézt si medaili. Děvčata odehrála svá utkání se ZŠ Náměstí, ZŠ U Lesa a s domácím týmem ZŠ Zákupy. Bohužel ani jeden zápas se nám nepodařilo vyhrát, ale ani z jednoho zápasu jsme neodcházely s nulovým kontem bodů, koše padly. Nejvyrovnanější a asi nejhezčí zápas byl s děvčaty ze Zákup, tak nás nakonec ani prohra nemrzela. V závěru nám patřila nepopulární bramborové medaile.

Velká škoda byla, že turnaj dívek byl velmi krátký, zatímco chlapci hráli na 2 poločasy po 8 minutách, děvčata hrála každé utkání jen 10 minut. Nebyl vůbec čas na rozcvičení, vyzkoušení si orientace na hřišti, které svým rozměrem je daleko větší než naše školní tělocvična. Některým děvčatům se ani nestačilo na začátku říci, na které čáry se hraje. Určitě bychom pro příště byly rády, kdyby čas určený pro chlapce byl stejně tak rovnocenný i pro děvčata. V týmu nám chyběly bohužel i tři „deváťačky“, které ve stejný den měly pohovor na střední škole.

Milým překvapením pro nás bylo pozvání školy v Zákupech na příští rok. Před okresním kolem bychom si mohly jedno odpoledne přijet sehrát přátelské utkání a naladit se tak na vlnu basketbalu.

Školu reprezentovaly: Eliška Havlová, Martina Stedilová, Monika Fominová (všechny 9. B), Simona Kurfirstová, Nella Stehlíková, Terezka Vávrová, Viky Nováková a Viky Lorencová (všechny 9. A), Amarsanaa (8. B) a Khulan (8. A).

 

Mgr. Jarmila Nováková