Od dominika.holubova |
3boj

16. ročník atletického trojboje pro 1. stupeň je za námi. Po okresním kole, jehož pořadatelem byla naše škola, proběhlo v úterý 4. června krajské kolo v Turnově na stadionu Ludvíka Daňka.

Patronem akce je český desetibojař a odchovanec turnovské atletiky Adam Sebastian Helcelet. Ten bohužel letos závodníky nepřijel podpořit, protože se aktivně připravuje na blížící se mistrovství Evropy v atletice. To se koná už 7. června v Římě. Na malé sportovce ale myslel a poslal zvukovou nahrávku s pozdravem, která se dětem na stadionu v úvodu přehrála.

Pro děti z českolipského okresu byl připraven svozový autobus, který je odvezl do Turnova a zpět. Na krajské kolo se nominovali z okresního kola děti, které se umístily na 1. – 4. místě. Z naší školy odjeli závodit 4 chlapci, na které čekal běh na 50 metrů, skok do dálky a hod kriketovým míčkem.

Na stadionu se sešla necelá dvoustovka dětí z celého Libereckého kraje, a i počasí malým sportovcům dnes přálo. Jako vždy byly mezi dětmi vidět velké výkonnostní, ale i materiální rozdíly. Používání treter, start na 50 m z bloků a bez bloků, děti z atletických klubů, jako např. Liaz Jablonec, Slovan Liberec a další.

Nejlépe si z naší školy vedl Amin – Suld Batjargal ze 3. A, který byl pátý. Na krásném 9. místě skončil Ulzibayar Orshibayar ze 3. B. Ve druhé polovině startovního pole se pak umístili Denis Kánský ze 4. B a Jakub Salač z 5. A. Velká gratulace.

Den jsme si společně užili, kluci si našli nové kamarády a budeme se těšit na jejich sportovní výkony na školní olympiádě a v příštím roce.

Mgr. Jarmila Nováková