Od pavlina.pavlickova |
Vodácký kurz – Vltava

Deváté ročníky absolvovaly vodácký kurz v týdnu od 27. 5. – 31. 5. V tento týden jsme si podmanili jezy na Vltavě, stavění stanů ale také sušení věcí a gastronomické experimenty vařené v ešusech.

Nebylo to tak snadné, jak se může z videí a fotografií zdát. Příroda nás testovala a do cesty nám stavěla své překážky. Bojovali jsme s deštěm, větrem i chladem. Všichni žáci ale byli strašně šikovní a odolní. Sáhli jsme si leckdy na dno, ale vše se díky týmové podpoře zvládlo. 

Celý týden se nám střídali instruktoři jako na běžícím pásu, největší stopu v nás zanechal Rohlík, který nás provázel pondělkem a úterkem.  Dále nás zaujala prohlídka Grafitového dolu a státního hradu Rožmberk. Na nejteplejší den nám vyšly paddleboardy a kajaky, zde jsme se vyřádili nejvíce. Nepříjemnou kaňkou byla závada na trati při pátečním návratu. Díky tomu se nám to lehce protáhlo a my se vraceli až ve večerních hodinách. I tak ale věřím, že kurz splnil svůj účel a žákům se na Vltavě líbilo. Přeci jen vyhrát boj s vodou, přírodou i učiteli se nestává každý den.

 

Mgr. Ondřej Riljak