Od dominika.holubova |
vyhra ov

Letošní rok byl pro naši školu úspěšný. Zapojení do Olympijského víceboje přineslo na podzim „Trénink s olympionikem“ a na jaře výhru v losování o 10 tisíc Kč na sportovní vybavení.

Vše je podmíněno celoroční administrací v projektu, aktivním zapojením našich žáků v hodinách TV, plněním disciplín olympijského odznaku a olympijského diplomu a také účastí na okresním a krajském kole Olympijského víceboje.

Slavnostní předávání výhry pro vylosované školy proběhlo v pondělí 17. června v budově pojišťovny Allianz v Praze. Allianz je hrdým sponzorem českých olympioniků, ale i tohoto projektu. 

Ceny v hodnotě 1 000 000 korun si tak rozdělilo 35 škol z České republiky. Výherce za přítomnosti notářky losovala komise složená ze zástupců Českého olympijského výboru v první polovině června. Pět škol získalo poukaz na sportovní pomůcky v hodnotě 60 tisíc, dalších deset škol pak vybavení za 40 tisíc, dále 20 a 10 tisíc.

Na vyhlášení přijel z každé školy vždy 1 učitel a 1 žák. Celkem se nás sešlo 35 učitelů a 35 žáků sportovců ze všech koutů naší republiky. Přítomni byli i vzácní hosté z řad sponzorů - pojišťovny Allianz, Toyoty, České mincovny, dále česká olympionička Šárka Kašpárková, bývalí čeští atleti Petr Obdržálek a Petr Marinčič.

Předávání cen bylo okořeněno šermířskou exhibicí Jiřího Berana (nominoval se na OH do Paříže) a Martina Čapka (asistent trenéra českých šermířů). Dále proběhla i šermířská soutěž pro přítomné děti a obdivovat jsme mohli i kouzelnickou šou hlavního moderátora této akce - iluzionisty Pavla Dolejška.

Velmi příjemný byl i připravený raut a vše se zakončilo společnou fotografií všech přítomných na střeše budovy pojišťovny Allianz, odkud jsme si mohli prohlédnout Prahu z výšky ze všech světových stran.

Mgr. Jarmila Nováková, uč. TV