Od dominika.holubova |
jarní dílna

Jaro je už cítit ve vzduchu a toto období jsme si dne 14. 3. 2024 zpříjemnili společným setkáním ku příležitosti JARNÍ TVOŘIVÉ DÍLNY. Ve 14 hodin se otevřely „brány“ školní jídelny, vyučující již seděli u svých stanovišť a těšili se na naše návštěvníky. Tvořilo se a tvořilo – návštěvníci si mohli vytvořit huňaté beránky, zajíčky s vajíčky, zdobit perníčky a další. Nechybělo tradiční malování na obličej – to byla mela. Z dětí se stávaly pomalované housenky či včeličky. Specialitou bylo malování motýlků přes celý obličej – na to byla expertkou naše pomocnice Kačka z 9. A. U stanoviště, kde se vydávaly jednotlivé komponenty výrobků, se hromadili nadšenci dílny a holky z 8. B na tomto stanovišti moc pomohly p. učiteli Riljakovi.

Na dalších stanovištích pomáhaly další děti, konkrétně slečny z 8. A. Bez pomoci všech by to nebyla ta pravá dílna – a to pravé sdílení. Moc nás potěšila přítomnost paní učitelek z MŠ Bratří Čapků a dětiček ze školky. Na stanovištích byli i maláčci velice šikovní.

Čas utekl jako voda a naše dílničky pomalu končily. Nám nezbylo nic jiného, než ještě posbírat zbytky energie a uklidit přebytečný materiál.

A – ČLÁNEK JEŠTĚ NEKONČÍ!!!

Víte, co bylo na tomto speciálním datu ještě speciálnější? Na naší škole neproběhla jen jedna akce. Konaly se akce: „Den otevřených dveří“ => „Školička nanečisto“ => „Školní bazárek“. Lidé se mohli podívat do učeben a prostorů školy, budoucí prvňáčci si vyzkoušeli být žáky (alespoň na pár chvil) a hadříky se prodávaly jedna báseň. To koukáte, co? A vše proběhlo v jeden jediný den. Pomoc dalších dětí v podobě parlamenťáků byla více než potřeba. Vlastně celkově byla potřeba každé ruky, která se nabídla s pomocí – a těch bylo mnoho!!! Za to mockrát děkujeme. A moc děkujeme speciálně p. učitelkám Evě Ježkové a Táně Majarové, které se postaraly o hladký průběh dílničky, přípravu stanovišť a dobrou náladu.

"Akce proběhla za finanční podpory projektu MAP Českolipsko a Novoborsko IV s registračním číslem CZ.02.02.XX/00/23_017/0008381."

Mgr. Gabriela Svobodová