Od dominika.holubova |
volejbal

Ve čtvrtek 4. dubna byla škola Lada pořadatelem okresního kola ve volejbale. Letos poměřilo své síly „pod vysokou sítí“ 6 družstev dívek a 2 družstva chlapců našeho okresu.

Naše škola měla pouze družstvo dívčí složené z dívek 8. a 9. tříd. Většina z nich se ve svém volném čase volejbalu věnuje nebo věnovala, a tak se očekávalo, že bude k vidění divácky hezký volejbal. Hrálo se ve dvou skupinách po třech, ale los nám bohužel nebyl příliš nakloněn. Utkání ve skupině jsme odehrály s nejsilnějšími soupeři ZŠ Náměstí a ZŠ Slovanka. Během jednotlivých setů proběhly zajímavé výměny, ale často se chybovalo na podání. Děvčata nakonec skončila ve skupině na 3. místě, a tak si zahrála o 5. a 6. místo. V posledním zápase se zadařilo a po výhře nad ZŠ Tyršova uhájila celkové 5. místo.

Vítězem turnaje dívek se stala ZŠ Náměstí, před ZŠ U Lesa a ZŠ Slovanka.

Mezi chlapci došlo k vyrovnané bitvě ZŠ Náměstí a ZŠ U Lesa. Z té nakonec vyšel vítězně tým ZŠ Náměstí, a tak si obě družstva z této školy zahrají v krajském kole.

Školu reprezentovaly: Adriana Baková, Monika Fominová (obě 9. B), Viktorie Nováková, Gan-Ochir Enk-Amar (obě 9. A), Khulan Oyun-Erdene (8. A) a Amarsanaa Bujinlkham a Nikola Brechlerová (obě 8. B).

Všechna ladská děvčata pomáhala s organizací a se zázemím pro turnaj. Natahovala a uklízela sítě, pomáhala se zápisy a úklidem tělocvičen a šaten – velké díky!

Mgr. Jarmila Nováková