Od dominika.holubova |
majove stafety

39. ročník netradičních Májových štafet na trati 5 x 400 metrů hostila první květnový pátek ZŠ Zákupy. Opět vyrazil plný autobus s 50 dětmi naší školy užít si sportovní dopoledne.

Letos přijelo závodit 89 štafet z 10 škol českolipského okresu. Škola Lada postavila 10 štafet a obsadila všechny kategorie od 1. do 9. třídy. Štafety se nazývají také „dortové“, protože všechna medailová umístění si kromě diplomu odnesou jako cenu i dort. Loni jsme si bohužel nepochutnali ani na jednom dortu, a tak cíl byl jasný.

Většina našich štafet doběhla v polovině startovního pole, ale jedna se letos zaradovala. Chlapci ze 4. a 5. tříd ve složení O. Žitný, P. Špáta, J. Kneifl, P. Faltus a T. Čepička vystoupali na 3. stupínek a pochutnali si na čokoládové roládě. Velká gratulace! 

Celé dopoledne panovala skvělá atmosféra, jako vždy i organizace ze strany zákupské školy byla na jedničku. A to vše doprovázelo sluníčkové počasí. Zajímavostí na závěr bylo pokoření rekordu chlapecké štafety z roku 2015, o který se postarali chlapci z domácí zákupské školy.

Před odjezdem si každý jako cenu útěchy pochutnal na sladkém lízátku, které pro děti obstarala p. asistentka Tereza Formanová. Velké díky p. asistentce za pomoc s organizací především prvostupňových dětí a nemalé díky našim žákům z 2. stupně, kteří pomohli naše malé závodníky rozcvičit a zastali roli velkých pomocníků. Po dnešním dni mají určitě naši malí sportovci mezi dětmi z 2. stupně své nové „parťáky“.

Mgr. Jarmila Nováková a Tereza Formanová