Od dominika.holubova |
geocaching

Ačkoli bylo v pátek 24. 5. 2024 velice proměnlivé počasí, nezalekli jsme se a se třídou 9. B uspořádali projektový den v duchu zeměpisné hry GEOCACHING pro 6. ročníky. 

Již delší dobu jsme tuto akci plánovali, až se nakonec povedlo vše zrealizovat. Ve venkovních prostorech těsného okolí školy se vytvořilo 17 stanovišť, přičemž každé stanoviště sčítalo jinou zeměpisnou aktivitu. Někde se skládala mapa světa, někde děti řešily zeměpisné kvízy a tajenky, někde se porovnávaly letecké snímky s turistickými výřezy map a někde se dokonce objevilo kolo štěstí, které určovalo, na jaké otázky budou děti odpovídat. Výběr aktivit byl opravdu velice pestrý. Po splnění aktivity mohly děti hledat kešky, ve kterých se schovával poklad. Ten bylo možné následně různě směňovat. Jako správný geocacher se každý do logbooku podepsal a pokračoval ve své cestě dál. Po dobu akce nám jen 1x trochu zapršelo, ale to vše zachytily deštníky a pláštěnky. Akci hodnotíme jako zdařilou, děti si ji užily – a to je to hlavní.

Moc děkuji třídě 9. B, která se ke spoluorganizaci akce postavila velice kvalitně. Odměnou jim bude badatelský výjezd do Lužických hor, který je realizován v rámci projektu FÉNIX.

Mgr. Gabriela Svobodová