Od dominika.holubova |
atletika

Po Poháru rozhlasu byl čtyřboj družstev další atletickou zastávkou. Soutěž čtyř až pětičlenných družstev, která prověří všestrannost závodníků a týmovou spolupráci.

Poměřit své síly s ostatními školami českolipského okresu odjela mladší a starší děvčata 14. května do Jablonného v Podještědí.

Na atlety čekal sprint na 60 m, volitelná disciplína skok do dálky nebo skok do výšky, hod kriketovým míčkem (u starší kategorie s možností vrhu koulí) a vytrvalostní běh na závěr.

Družstvo děvčat ze 6. a 7. tříd ve složení Anička Luňáková, Nikola Tomanová, Týna Křepinská, Tereza Holíková a Nikča Jelínková obsadilo celkové 6. místo. Nejlepší bodový zisk měla Týna Křepinská. Týně se vydařil hod kriket. míčkem v délce 33,65 m (4. nejdelší hod v soutěži) a sprint pod 10 sekund a ve skoku do výšky skočila své maximum 122. Nikča Tomanová byla jediná ze 6. třídy, přesto družstvo posílila a nasbírala body jako třetí nejlepší.

Starší děvčata soutěžila ve složení Terezka Vávrová, Viky Nováková, Eliška Havlová, Nellča Stehlíková a Štěpánka Hůlová. Nejlepší bodový zisk měla Terezka Vávrová. Ve skoku do výšky obsadila výkonem 134 cm dělené 3. místo. Skvěle rozjetý závod měla i Štěpánka Hůlová, výborný sprint a vrh koulí. Ale bohužel ve skoku dalekém zahrála svou roli psychika a nezvyk z velké vzdálenosti odrazového prkna od doskočiště byl důvod 3 nezdařených pokusů. Viky Nováková byla 3. na vrhu koulí výkonem 8,27 m. Děvčata skončila na celkovém 7. místě.

Závod proběhl za pěkného počasí a děvčata si ho společně i s dvěma družstvy ladských chlapců užila. Všichni si vzájemně fandili a podporovali se.

Mgr. Jarmila Nováková