Od dominika.holubova |
ceska kamenice

Na další turistickou výpravu jsme tentokrát jeli autobusem, a to do České Kamenice. Měli jsme s sebou tři psy, přičemž nám pan řidič oznámil, že do autobusu může jen jeden! Naštěstí měl s námi pan řidič slitování a psí kamarády nám nabral.

Okružní jízdou jsme se dostali do Kamenice, odkud jsme přes náměstí kolem krásného novodobého orloje vystoupali na skalní vyhlídku Jehla. Výstup to byl náročný, ale zvládli ho všichni na jedničku. Sofi O. říkala, že se bojí výšek, tudíž na vyhlídku nevystoupí, ale nakonec překonala sama sebe a s radostí hleděla do kraje. I přes slibovaný déšť pálilo sluníčko, mohli jsme tak pojíst v altánku a vydat se dál. Odbočka nás zavedla na Bratrské oltáře, kde byly nejen oltáře, ale i křížová cesta a krásné kamenné sochy.

Poté jsme měli možnost vidět spoustu dalších kamenných útvarů a vyhlídek. Krásná byla např. tzv. „Ponorka“. V lese zároveň probíhala pohádková stezka, takže děti hádaly otázky z večerníčků. V závěru jsme se ocitli u soustavy mlýnků, kde děti mohly pozorovat, jak vodní mlýny fungovaly.

A nebyl by to náš turisťák, aby cestu nezakončil ve výborné cukrárně. Tu na náměstí vám můžeme vřele doporučit.

S plnými bříšky jsme se vydali na zpáteční zastávku autobusu a za slunce dojeli domů. 

Výlet se opravdu vydařil, viděli jsme jednu přírodní i kulturní krásu za druhou a sluníčko svítilo. Děkujeme paní učitelce Monice Tadlíkové, že pro nás vyhledává tak zajímavá místa!

Mgr. Dominika Holubová