Od dominika.holubova |
viceboj

OV = Olympijský víceboj, největší školní sportovní projekt v České republice, který se snaží české děti rozhýbat a zlepšit jejich stále se zhoršující fyzickou zdatnost. Zároveň ale formou okresních a krajských kol prověřuje všestrannost dětí.

Krajské kolo proběhlo 22. května a jako již tradičně ho hostila ve Stráži p. Ralskem místní základní škola. Důvodem je, že součástí areálu je i plavecký bazén a jedna z volitelných disciplín je plavání. A stejně jako vloni jsme si objednali počasí bez deště.

Do krajského kola nám postoupilo osmičlenné družstvo a 1 jednotlivec. Na všechny čekal tentokrát 5ti boj složený ze silových a atletických disciplín. Během dopoledne museli všichni zvládnout běh na 60 metrů, skok do dálky s rozběhem, hod kriketovým míčkem, shyby na šikmé ploše 2 minuty a pak volitelnou disciplínu: běh na 1000 metrů, driblink a nebo plavání.

V kraji jsme nakonec obsadili 9. místo (oproti loňsku jsme si o jednu příčku polepšili), přičemž nejlepších výsledků celkově dosáhla opět družstva z českolipského okresu. Poděkování za snahu a perfektní všestranné výkony patří pro Štěpána Sabáčka, Dominika Zdicha (oba 7. A), Davida Kubáče, Nikolu Tomanovou (6. B), Filipa Sochu (8. B), Nellču Stehlíkovou, Viky Novákovou (obě 9. A) a Elišku Havlovou (9. B).

Všichni členové družstva pak současně závodí i za jednotlivce a jsou vyhodnoceni zvlášť podle ročníku narození. Stupně vítězů si užil David Kubáč, který skončil na 2. místě v kat. 2011. Ve stejné kategorii byla naše Nikola Tomanová velmi těsně na nepopulární bramborové příčce. V kategorii 2010 byl Dominik Zdich třináctý z 24 závodníků a Viky Nováková v kat. 2009 jedenáctá z 22 závodníků. Filip Socha vyhrál ve strhujícím finiši svůj rozběh na 1000 metrů.

Jako vždy perfektní organizace ze strany pořádající ZŠ Stráž pod Ralskem, krásné zahájení závodu za přítomnosti p. ředitelky, starosty města, vedoucí a zástupce vedoucího vězeňské služby. Vězeňská služba, která byla na závod vyškolena, se pro tentokrát zhostila role rozhodčích.

Pohodový závod, výborná atmosféra, den jsme si jednoduše užili, i když se trochu zapotili. Gratulace Davidovi i Nikole a příští rok naskočíme do nového ročníku.

Mgr. Jarmila Nováková, uč. TV