Od dominika.holubova |
maso

Letošní jarní MaSo proběhlo v úterý 14. 5. Jde o matematickou soutěž zaměřenou na netradiční úlohy, které jsme se poprvé, tzv. na zkoušku, zúčastnili na českolipském Gymnáziu. 

Hra je založena na vzájemné spolupráci a na strategii. Nasadili jsme dva týmy, které si nevedly vůbec špatně. Ze 31 pozic jsme zde obsadili 13. a 25. místo. Na podzim budeme již zkušenější a půjdeme do toho znovu. 

Jedna z účastnic soutěže, Nikola Brechlerová, napsala: Přesto, že jsme se účastnili úplně poprvé, tak si myslím, že to byla skvělá zkušenost, a těším se, pokud se příští školní rok opět zúčastníme. Celkově si myslím, že spolupráce byla naprosto výborná a pokud jste něco nevěděli, tak vám někdo jiný z týmu vždy rád pomohl. Musím říct, že to bylo moc dobře organizované a pěkně připravené. Úlohy byly také moc pěkné, některé jsme věděli a na jiné jsme dokonce využili i funkci tzv. "spálení příkladu". 

Ostatní účastníci: Žaneta Koutová, Hung Tran Tuan, Eliška Patrná, Amarsanaa Bujinlkham, Vladyslav Liashko, Tadeáš Lorenc.

Mgr. Zbyněk Hradec