Od dominika.holubova |
mácha

Dne 16. 5. 2024 jsme se jako šestičlenný tým zúčastnili festivalu v Kravařích, kde jsme si přiblížili život romantického básníka a spisovatele Karla Hynka Máchy. 

Akce se zúčastnily čtyři školy (pořádající škola Kravaře, dále Dubá, Okna a naše), a i přesto, že ostatní školy měly divadelní představení, a my jen literární pásmo, tak si myslím, že jsme to také měli skvělé a moc jsme si to užili. Dostali jsme výborné pohoštění a na konci moc hezké ceny, za které děkujeme. Celkově to byla skvělá zkušenost a zážitek. 

Nikola Brechlerová, 8. B

Líbilo se mi celé odpoledne, jízda autobusem byla velmi úžasná a vtipná. Popravdě se mi jet zpočátku nechtělo, styděl jsem se. Díky příjemné atmosféře a zábavě s paní učitelkou Dominikou Holubovou a s dívkami jsem překonal své obavy. 

Ostatní žáci předváděli různá divadelní představení a já jsem recitoval báseň Máj  -  Karel Hynek Mácha. Představení byla zábavná, líbilo se mi představení, ve kterém děti na svá jména vymyslely různé verše. 

Návštěva v Kravařích byla pro mě velkým přínosem a obohacujícím kulturním zážitkem. Poznal jsem paní učitelku úplně jiným  způsobem než při školním vyučování. Je velice milá, hodná a laskavá. 

David Kubáč, 6. B